OPDRACHTEN

Door Meubelmakerij Sterenberg zijn inmiddels vele opdrachten uitgevoerd, hier een selectie van de leukste en interessantste.

tv kast sterenberg
Een kast met tv-liftsysteem, uitgevoerd in prachtig hoogglans gelakt mahonie. De tv gaat geruisloos omhoog, mede dankzij de onzichtbaar aangebrachte wieltjes die de klep omhoog brengen. Bij de bestaande open kast van de klant zijn twee kasten ontworpen, de een met twee lades en twee deuren die sprekend lijkt op de andere kast, de hier getoonde tv-kast met deuren en liftsysteem.
TV-KAST met liftsysteem
tv kast sterenberg
tv kast sterenberg
Open WANDKAST
Deze ruim drie meter hoge open kast heeft vakken voor boeken, cd’s, lp’s en hifi, precies naar wens van de klant. Plaatsen was geen kleine klus.
open wandkast sterenberg
open wandkast sterenberg
STOELEN SET

Eikenhouten stoelen die zijn ontworpen voor een klant die in de winkel niet de gewenste stoel kon. De meubelmaker had gedacht om nooit een stoel te zullen maken, want er is al zoveel op de markt en het zou erg moeilijk zijn om een goed zittende stoel te ontwerpen die ook nog mooi, leuk en uniek is.

Maar wat doet een meubelmaker als er een klant met een vraag naar stoelen komt? De stoelen zijn ontworpen om bij de tafel van de klant te passen. De delen van de rugleuning zijn uitneembaar, zo ontstaat een kruk of een bijzettafel afhankelijk van welk onderdeel er wordt gebruikt. De hier gerealiseerde stoelen passen niet bij de eerder ontworpen tafel (zie Design - Discovery).

Wel gaf het de meubelmaker inspiratie voor het ontwerp zoals dat later is gerealiseerd.

SAM meubelmakerij sterenberg
SAM meubelmakerij sterenberg
SAM meubelmakerij sterenberg
wandkast meubelmakerij sterenberg wandkast meubelmakerij sterenberg
WANDKAST
Hier een wandkast die nauwelijks opvalt wanneer de deuren zijn gesloten. Naar ideeën van de opdrachtgever heeft Sterenberg hier een onopvallende kast ontworpen. Door de aanwezigheid van twee schoorstenen tegen de achterliggende wand werd de breedte van de kastdelen bepaald. Eerst is er een open kast geplaatst. Daar tegen is van plaatmateriaal het vaste deel van het front gerealiseerd, wat na verven niet is te onderscheiden van de muur ernaast. In de openingen zijn de deuren geplaatst. Het één en ander is zo precies uitgevoerd dat de openingen tussen deur en “muur” minimaal zijn en overal gelijk. Dat is een hele prestatie in dit oude huis waar vloer en plafond niet vlak zijn.
wandkast meubelmakerij sterenberg wandkast meubelmakerij sterenberg
TV-KAST en BIJZETTAFEL
De klant zocht een leuk verjaardagscadeau. Deze notenhouten tv-tafel en bijzettafel waren het idee van de klant. De uitvoering is bedacht door Sterenberg. Let vooral op de bijzettafel en hoe het hout van het blad, net als bij de tv-tafel, doorloopt in de poten.