DESIGN

Door Meubelmakerij Sterenberg zijn in de loop van de jaren meerdere ontwerpen gerealiseerd. Dat bleek vaak lastig te zijn want door het uitvoeren van opdrachten blijft veelal weinig tijd over voor het uitwerken van ideeën tot eindontwerp. Er liggen dan ook nog enkele ideeën op de plank. Sterenberg maakt het zichzelf ook niet gemakkelijk met allerlei technische problemen die zijn ontwerpen veelal met zich brengen.

Bij de meeste van de ontwerpen, vooral bij kasten maar ook bij tafels, zijn er ruim mogelijkheden om met het ontwerp als basis, andere afmetingen en mogelijkheden te realiseren. Deels kunnen de gebruikte materialen en afwerking worden gekozen. Ook is het bij de meeste modellen mogelijk om er nog meer meubelen van ander soort bij te ontwerpen. De wensen van de klant kunnen daarmee worden gerealiseerd op basis van een bestaand ontwerp.

DESIGN

Journey

Salontafel en TV-kast
journey

Oorspronkelijk werd voor een klant de toen recent ontworpen tafel vervaardigd, om er een prachtige plaat graniet in te plaatsen. Later zijn voor eigen gebruik deze tafel en kast ontworpen en gebouwd. Het hout is beuken, de kleur van de bladen en ladefrontjes is het zeer donkere grachtengroen.

journey

Journey

Greep
Deze handgrepen zijn ontworpen bij de Journey meubelen. Ze zitten nu ook op diverse andere deuren en lades.

Discovery

Eettafel en stoelen.

Vooral de rugleuning is spectaculair, dat geld zowel voor het uiterlijk als ook voor het comfort! Dankzij het weinig opvallende beukenhout kan de rugleuning een enorme blikvanger maken van deze set. De kleur van zitting en leuning zijn voor de klant om te kiezen, de tafel en het onderstel van de stoel worden standaard uitgevoerd in eikenhout, wat gekleurd kan worden.

stoel discovery
DESIGN
stoel-discovery
De ronding in de lange zijde van de tafel zorgt er voor dat personen die aan één zijde van de tafel zitten elkaar kunnen zien, iets wat bij een rechte tafel niet kan.

Discovery

Salontafel

discovery salontafel

De poten steken door het blad heen en zijn er mee verlijmd. Het gebruikte hout is essen. Uitgevoerd in beuken past deze salontafel perfect bij de Discovery meubellijn.

discovery salontafel
DESIGN

Schaap met Vijf Poten

Salontafel
Een frivool ontwerp, wat uiteindelijk wel wat van een dierenhuid weg heeft, met één mankepoot. Een echt mis model! FOUTJE?

Mind's Eye

Salontafel en Bijzettafels

Tafels met schuine poten die niet recht aan de tafel lijken te zitten. Toch zal de winkelhaak aantonen dat ze perfect haaks staan. Het hout van de poten is zeer mooi wengé, een houtsoort die niet meer verkocht mag worden. De side-tables zijn ook uit te voeren als kast door er een bodem, zijkanten en een achterwand in te maken. Ook deuren zijn dan een optie.

DESIGN